Tájékoztató a bevezetésre kerülő fizető parkoló rendszerről

Zamárdi Város képviselő-testülete döntött a város vasúttól északra fekvő részén a fizető parkolási rendszer bevezetéséről.

Az erről szóló rendeletben meghatározásra került, két parkolási zóna melyek között az a különbség, hogy az I.számú zónában a parkolás minden év május 15. és szeptember 15.napja között, míg a II. számú zónában történő parkolás egész évben díjköteles reggel 9.óra és este 19.h. közötti időszakban.

a) I. sz. parkolási zóna -

- Kiss E. u. Nagy Sándor u. és Rákóczi u. közötti, valamint a Nagyváradi köz és Zöldfa utca közötti szakasz

- Panoráma u. Zöldfa és Harcsa utca közötti szakasz

- Nyárfa utca Bácskai u. és Kecskeméti u. közötti szakasz

- Bácskai u. Nagyváradi u. és Kiss E. u. közötti szakasz

- Rákóczi utca

- Kossuth utca

- Harcsa u. Panoráma utcától É-ra lévő szakasza

- Zöldfa u..Kiss E. utcától É-ra lévő szakasza

- Bácskai u. Kiss E. utcától É-ra lévő szakasz

azon részei, ahol a parkolás lehetősége táblával ki van jelölve.

b) II. sz. parkolási zóna –

- Kiss E. u. Rákóczi és Nagyváradi köz. közötti szakasz

- Eötvös u. K-i oldal Kiss E. utcától É-ra lévő szakasz

azon részei, ahol a parkolás lehetősége táblával ki van jelölve

A parkolás díja egységesen óránként 300 Ft, míg napijegy vásárlása esetén 1500,-ft/nap a kihelyezett automatákba történő pénz bedobásával vagy a feltüntetett telefonszámokra küldött sms-el fizethető meg.

SMS napijegyet csak 20 , és 70 telefonszolgáltatón keresztül lehetséges váltani.

A 30 as szolgáltatónál maximum 4 órára lehet parkolási jegyet venni , kivéve ha az NMZrt. honlapján regisztrálták a rendszámát.

A város képviselő-testülete jelentős kedvezményeket állapított meg a városunk területén lakcímmel rendelkező magánszemélyek és az üdülőtulajdonnal rendelkezők részére.

A lakcímmel rendelkező személyek és közeli hozzátartozói éves bérletet válthatnak 3000,-ft összegért, melynek megvásárlása esetén egész évben díjmentesen parkolhatnak a város területén.

Azok a magánszemélyek és akik lakcímmel nem rendelkeznek a város területén, de ingatlan tulajdonnal rendelkeznek, valamint ezek közeli hozzátartozói 5000,-ft.-ért válthatnak éves bérletet.

Parkolási bérletet a Zamárdi Szabadság téren, a városháza mögött található ügyfélszolgálati irodában lehet megváltani. (Közterület Felügyelettel közös iroda)

Az ügyfélszolgálati iroda hétfőtől péntekig reggel 9. és délután 16.h. között tart nyitva.

A bérlet megvásárlásakor igazolni szükséges az arra való jogosultságot lakcímkártyával és a gépjármű forgalmi engedélyével, lakcím hiányában ingatlan tulajdon (haszonélvezetí jog ) esetén a tulajdonjog igazolása szükséges és a forgalmi engedély. ( A tulajdonjog igazolásaként elfogadásra kerül a 2019.évre kiküldött építményadó megállapításáról szóló önkormányzati határozat.)

Bárki által megvásárolható az éves bérlet 20.000,-Ft összegért, mely esetben rögzítésre kerül egy rendszám a rendszerben , így a gépjármű használhatja a város területén kijelölt parkoló helyeket.